A kávé szerelmesei tudják, hogy a nagyszerű fekete titka a kifogástalan kávébab. Azt azonban néhányan talán nem tudják, hogy a finom kávéhoz jó minÅ‘ségű vÃzre is szükség van. A vÃz a legtöbb kávé legfontosabb összetevÅ‘je. Nem számÃt, hogy mennyire csodálatosak a kávébabok, mert ha nem megfelelÅ‘ minÅ‘ségű vizet használunk, az ital rosszabb lesz tÅ‘le.
Itt jönnek a vÃzszűrÅ‘ kancsók a megmentésünkre. Egy átlagos csésze kávé nagyjából 98%-ban vÃz. A benne lévÅ‘ káros szennyezÅ‘dések eltávolÃtására szolgáló vÃzszűrÅ‘ kancsók biztosÃtják, hogy a folyadék minÅ‘sége megfelelÅ‘ legyen.
A vÃz Ãzének legnagyobb tényezÅ‘i a kalcium és a magnézium. A minÅ‘sége azonban a helytÅ‘l és a környezettÅ‘l függÅ‘en változhat. Észrevehetjük, hogy más Ãze van a vÃznek, ha új régióba költözünk.
Ezt szem elÅ‘tt tartva, a legjobb módja annak, hogy a kávézók vagy otthoni baristák kézben tartsák a vÃz minÅ‘ségét, ha a helyszÃnnek megfelelÅ‘ vÃzszűrÅ‘ kancsókkal rendelkeznek. A vÃzszűrés javÃthatja az Ãzt, de eltávolÃtja a szennyezÅ‘déseket is, amelyek károsÃthatják a kávégépet.