Közeledik egy jeles esemény és szeretnénk egy sajátos itallal megünnepelni? A pezsgÅ‘ mellett, még jól jönne valami, ami szintén tökéletes a koccintásra és itatja magát? Akkor érdemes kipróbálni a Vermut egyedi termékeit. De mégis mi ez az ital? Egy olyan borkülönlegesség, amit sajátos módon készÃtenek el és lényegét a speciális fűszerezés adja.
Voltaképpen onnan ered a története, hogy régen a silányabb minÅ‘ségű borokat próbálták olyan módon értékesÃteni, hogy azt gyógynövényekkel vagy karakteres fűszernövényekkel ÃzesÃtették. Innen indult, de a vermut igazán kinÅ‘tte magát. Kézműves változata és üzemi kivitele egyaránt magával ragadó. Aki eddig még nem kóstolta, az biztosan egy kivételes élményben részesül.
EmlÃtést érdemel néhány összetevÅ‘, ami sajátos harmóniát kölcsönöz a Vermutnak. Ilyen a szegfűszeg, bodzavirág, fehér- és bárányüröm, koriander, fahéj és még sok másik fűszer. Társaságban egyszerűen kiváló itóka, ami kÃvántatja magát. A 16-18 %-os alkoholtartalom jóvoltából nem túl erÅ‘s, de hamar a fejünkbe száll, ha elragadtatva a Vermut ÃzétÅ‘l, gyakran felhörpintjük.